Egész héten itthon vagyok, diákmunkát folyton lemondják nekem és írtóra unalmasak a délelőttjeim. Nyüzsög bennem a tettvágy. Kutakodtam a spejzba, mert hát enni azért kell...úgy vágytam egy jól felturbózott kuszkuszra. Én olyan vagyok, minél érdekesebb, annál izgalmasabb, így minden gusztusos kaját kipróbálok. Ilyen felbuzdulásra vettem a múltkor kuszkuszt.
Na szóval. Összekerestem kuszkuszt, csirkemell csíkok voltak a fagyóban, bazsalikomos-olívás paradicsomszószt találtam a spejzban, hagyma és fokhagyma hűtőben. Fűszerezésnek só, bors és az anyukámtól kapott kurkumát használtam.
Olajon megpirítottam a csirkemellcsíkokat, sóztam, majd felöntöttem vízzel és pároltam. Feltettem vizet forralni a vízforralóba (ez a gyengém, nem szeretem megvárni, amég a víz felforr) és egy kislábosba fél vöröshagymát elkezdtem dinsztelni egy pici olajon, majd amikor a víz felforrt kb. 1,5 decit öntöttem a lábasba. Kb. 5 maréknyi kuszkuszt beledobáltam és belenyomtam egy gerezd fokhagymát is és lefedtem.
Ha puha lett a husika, hozzá öntöm a paradicsomszószt(amiben van bazsalikom, hagyma és olívabogyó) és borsozom ízlés szerint (vagyis én nagyon). Ennyi idő alatt a kuszkusz megszívta magát és raktam hozzá 1,5 kk. kurkumát.
És ennyi. Kész is vagyok.
A végeredmény:
Nem lett rossz, viszont ha magam csináltam volna a szószt, finomabb lett volna. Mert hát így az a tipikus "üveges" szósz íze van.
S.o.s. ebédnek/vacsorának viszont tökéletes, gyors és egyszerű.