Az a bizonyos notesz. Már megint azt istenítem :) Láttam benne egy hihetetlen egyszerű receptet a bruschettáról, amit egyből ki is kellett próbálnom.
Kicsit utána jártam az eredeti dolgoknak. Olasz étel a bruschetta, amit előételként egyből odaraknak eléd bármelyik olasz étteremben. Eredetileg ciabattából készül, amit meg pirítanak, megdörzsölik fokhagymával és meglocsolják olíva olajjal. Ennek a tovább fejlesztett változata, amikor paradicsomot forró vízbe dobják, majd meghámozzák, felkockázzák, sózzák, borsozzák és bazsalikommal szórják meg.
A noteszben ennek egyszerűbb változatát láttam, amit azonnal lemeóztam.
Beraktam a kenyér szeleteket a pirítósba, addig felkockáztam a 4-5 koktélparadicsomot (mert az volt itthon), hozzá vágtam még fél lila hagymát és egy gerezd foghagymát. Ehhez adok hozzá 1-1,5 ek étolajat (mert nem volt olíva), sózom, borsozom és még egy kis bazsalikomot. Ezt összekevertem, és amíg ezzel elszöszöltem kész is lett a pirítós, rápakoltam a rávalót és már tömtem is. :)
Szerintem megéri kipróbálni, nem bonyolult, én egész délutánra jóllaktam vele, pedig nem vagyok piszkafa.
Jó étvágyat!