Netthi*

"Jónő" blog

"Jónő" blog

6 szépségápolási hazugság

2012. augusztus 17. - Netthi

1. Narancsbőr? Csak dundiknak!

Ez a legnagyobb hazugság szerintem! Csalódniuk kell a vékony(abb) hölgyikéknek is. A narancsbőr a laza kötőszövetek eredménye és a kor előrehaladásának is. Mellékesen a szülés előtt alakul ki a legtöbb nőnek. Megelőzni lehet, eltüntetni nem, csak halványíthatsz rajta kezelésekkel, rendszeres sporttal és kezelésekkel (krémek annyira nem válnak be)!

2. Elég védelmet nyújtanak nyáron az UV-védelmes termékek

Igaz, hogy ezek a termékek rendelkeznek UV-védelemmel, de nem elég magasak az erősebb sugarak ellen. Azon kívül a bőr a nap hatására reagálhat ezen esetben allergén tünetekkel is. Ha nem bírod ki smink nélkül a napozást, akkor ruházz be a biztos márkás termékekre, de előtte ellenőrizd, hogy a termék SPF szintje fel van-e tüntetve a dobozán. Próbáld meg jobban védeni az arcod egy nagy karimás szalmakalappal a strandon!

3. A szempillák töredeznek a  szempillaspirál használatától

A mai modern termékek már számos ápoló összetevővel rendelkeznek, amik ezt lehetetlenné teszik. Szempilla károsodás csak akkor következik be, ha nem mosod le este a sminket a szemedről, vagy kicsi ügyetlenül használtad a szempilla göndörítőt.

4. Minél gyakrabban vágatjuk a hajunkat, annál inkább csak erősödik

Kár, hogy ez sem igaz. A hajunk szerkezetét nem tudjuk külsőleg megváltoztatni, ezért csak a hajhagyma a felelős. Bár a rendszeres kurtítás megakadályozza a hajvégek töredezését, így ezáltal dúsabbnak és szebbnek hat a haj.


5. A fürdés kiszárítja a bőrt

Fatális tévedés. Gondoljunk csak bele a reklámokba! Miért fújják, hogy minél több vizet vigyél be a szervezetedbe/bőrödbe?! Na látod! Ez bőr függő. Csak az fürdőszerek játszanak ebben szerepet (szappan/tusfürdő/fürdőolaj). Krémezd be a bőröd fürdés után, hogy még puhább legyen!

6. Körömlakkok károsak az egészségre

Ma már egyre kevésbé vegyszer illatúak a lakkok, ápoló folyadékok, sokszor proteinnel felturbózva. Inkább a lakklemosók "károsak", használj inkább aceton menteset!

A bejegyzés trackback címe:

https://netthi.blog.hu/api/trackback/id/tr274717009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása